ARE YOU SCARED ?

Кой филм предпочитате?

четвъртък, 15 юли 2010 г.

Последен Изход 2


Режисьор : Дейвид Елис
Жанр : Ужаси / Трилър
Сценарист : Джефри Редик
В ролите : Джонатън Чери, Сара Картър, Ели Лартър, Майкъл Ландис

В днешните филми на ужасите е много модерно да не се показва нищо. В жанра, който преди беше пълен с кръв и разпилени вътрешности, дело на съпреничещи си гримьори, опитващи се да се докажат, сега основното са фалшиви аларми, зловещи празни помещения и ръце, които неочаквано попадат върху раменете на героите. Затова Смъртта е най-подходящият злодей за Последен изход 2 - продължение на филма от 2000 г. Тя, както знаем, няма лице.

Действието във филма започва година след като Алекс Браунинг бе пометен смъртоносно в последната секунда на първия филм. В началото обаче виждаме само другата оцеляла - Клиър Ривърс, която е влязла в клиника.

За разлика от първия филм Последен изход 2 не ни завежда на летището, а на магистрала, по която младата Кимбърли Корман и приятелите й пътуват към приятен курорт, където да прекарат ваканцията си. Подобно на Алекс, Кимбърли има видение че всички ще загинат в ужасяваща катастрофа. Тя блокира движението и така спасява не само живота на приятелите си, но и на хората в колите зад тях. Катастрофата, разбира се, се случва, но Кимбърли оживява. И тогава Смъртта започва да навестява оцелелите един по един. Също както в първия филм. Кимбърли се среща с Клиър и от нея научава историята от Последен изход, както и правилата за оцеляване. Само че се оказва че сега те са променени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар